Foredrag

Foredrag


Vi du og dine kollegaer gerne vide mere om autisme? Er I klar til at høre om autisme i et indefraperspektiv?

Jeg holder foredrag om forskellige autismerelaterede emner. Du kan lade dig inspirere af overskrifterne her til højre, eller vi kan sammen tilrettelægge et foredrag, der passer præcis til det, som I gerne vil vide mere om.


Kontakt mig for en uforpligtende og afklarende samtale. Her finder vi ud af, om jeg kan bidrage med noget nyttigt ind i din sammenhæng.


Du kan evt. selv booke en tid på min bookingside.

Mange venlige hilsener

Lise Lotz aka Angry Canary



Emner


  • Autisme - sen diagnose
    Hvad betyder det, at have fået sin diagnose sent i livet? Hvilke særlige problematikker skaber det? Hvad betyder "masking"? Hvorfor virker mange sendiagnosticerede autister så vrede?
    Jeg trækker på både erfaringer og indsigter fra de mange andre voksne autister, som jeg har kontakt med gennem bl.a. mit arbejde i NAUK og fra mit eget liv.


  • Autisme, angst og depression - et indefraperspektiv
    Mange autister er plaget af angst og vil naturligvis gerne være foruden. Men måske er angst ikke entydigt negativt? Hvad kan vi lære af angsten? Hvordan håndterer man angst, så angsten ikke bare bliver værre og værre? Hvorfor bliver autister ramt af depression? Hvad er "autistisk burnout" for en størrelse, og hvordan afhjælpes den?


  • Autisme og empowerment
    Autisme er ikke kun en diagnose; det er også en identitet. Det autistiske fællesskab har sin egen kultur, og mange autister taler om at have fundet deres "stamme", når de finder hinanden. Hør mere om den styrke, der ligger i at blive forstået og i høre til i en gruppe.

  • Autisme, ensomhed og venskaber
    Mange autister kæmper med deres sociale relationer og med venskaber. Det er der mange forklaringer på - og mange tilgange til. Hør bl.a. om forskellene på autistiske og ikke-autistiske ønsker til ægte venskab.


  • Hjælp! Min (autistiske) borger er selvmordstruet!
    Er du bange for at komme til at gøre noget galt? Hør om, hvad man kan gøre som fagperson uden særlig ekspertise i at håndtere selvmordstruede - mens man evt. venter på hjælp fra fagfolk med mere specialiseret viden.

    I foredraget her trækker jeg både på min teologiske uddannelse, på mine mange år som samtalepartner i Sct. Nicolaitjenesten, på mine samtaler med andre autister og på min egen personlige erfaring som autist, der tidligere har haft selvmordstanker. Jeg læner mig desuden op af materiale udarbejdet af den canadiske terapeut Carly Boyce, Tiny Lantern. Foredraget kan med fordel holdes som workshop. Kontakt mig, hvis du vil høre nærmere.